ChameleonVillage.hu

Tekintsd meg bemutatkozó videónkat!


Eleségállat!

Mindenféle eleségállat hüllőknek!

Megnézem!
> Kaméleon árak, felszerelés, házhozszállítás ITT

Szállíthatom a kaméleont?

Kérdés:

Ha több napra elmegyek otthonról, akkor vihetem-e magammal, vagy ilyenkor mi a teendő?

Válasz:

Ha vinni akarod magaddal, akkor annak semmi akadálya. Arra ügyelj, hogy az utazás a lehető legkevesebb stresszel járjon számára! A legjobb egy olyan műanyag dobozba tenni, amely mondjuk kb. 2x olyan széles, mint az állatka farok nélkül, és nem átlátszó az oldala*. Sok lyukat fúrj a doboz oldalába, hogy levegőzzön. Tegyél egy -két kis botocskát bele, melyen az állatka utazás közben jól meg tud kapaszkodni. Szállítás közben pedig takard le a dobozt, és akkor szépen, nyugalomban  tud utazni. Ha megérkezel, akkor óvatosan vedd le a doboz tetejét, majd tedd bele a dobozt a megszokott terráriumába, hogy a kis kami maga mászhasson ki belőle, ne pedig te vedd ki kézzel. Ezzel is csökkented a stresszt.

Ha így teszel, akkor nem lehet gond, nem fog elvadulni a békés kis állatkád.

Természetesen ha tél van, akkor gondoskodni kell arról, hogy a kis jószág útközben meg ne fázzon. 15 celsius fok alá ne menjen a hőmérséklet a dobozkájában. Ilyenkor javasolt hűtőtáska használata, ami tartja a meleget.

Egy hosszabb írást találsz itt arról, hogy hogyan bírják a hosszabb utat.

*Azért kell, hogy a doboz oldala ne átlátszó legyen, mert átlátszatlan dobozból kevésbé lát kia z állat, és így kisebb stressz éri.Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ