ChameleonVillage.hu

Tekintsd meg bemutatkozó videónkat!


Eleségállat!

Mindenféle eleségállat hüllőknek!

Megnézem!
> Kaméleon árak, felszerelés, házhozszállítás ITT

Mennyi és mekkora
eleséget adjak a kaméleonomnak?

Kérdés:

Egy "szakmai" kérdésem lehet? Hány közepes méretű tücsköt érdemes adni a kamijainknak? Mostanában tértünk át rá a légy méretűről. A kamijaink februáriak és már vannak 20 centisek (farokkal együtt).

Válasz:

Nos, nehéz pontosan felelni a kérdésre, hisz az eleség méretétől és a kaméleon méretétől is függ, hogy mennyit kellene neki adni. Kisebb korában adjunk neki bőségesen, hadd fejlődjön. Mondjuk egy kéthónapos kaméleonnak úgy 8-10 légy méretű tücsköt adhatunk naponta. Ha azt látjuk, hogy percek alatt mindet összeszedi, akkor érdemes neki adni még. De ha 3-4 óra múlva is van bent a terráriumban érintetlen eleségállat, akkor az elég neki. Ha azt látjuk, hogy másnap is van bent eleség, akkor egy kicsit túlbecsültük az étvágyát, legközelebb adjunk neki valamivel kevesebbet.

Pár hasznos infó még:

  • természetesen a kaméleon növekedésével egyre nagyobb táplálékállatokra lesz majd szükség
  • a kaméleont teljesen kifejlett korában elég, ha hetente 4-5 alkalommal etetjük (kivéve persze a nőstény "terhességi" időszakát, illetve a tojásrakás utáni "felépülési" időszakot. Ezekben az időszakokban gazdagon etessünk, jól vitaminozva a kaját!)
  • egyszerű szabály, hogy kb. akkora, vagy egy kicsit nagyobb tücsköt adhatunk a kaméleonunknak, mint amekkora a szájában keresztbe elfér
  • a kaméleon tápláléka 90-95 %-ban lehet tücsök (barna tücsök vagy banántücsök). Ez a legolcsóbb és ez kiváló is a számára. A maradék 5 - 10 % lehet megfelelő méretű sáska, viaszmoly lárva, lisztkukac, gyászbogárlátva, esetleg csótány.
Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ