ChameleonVillage.hu

Tekintsd meg bemutatkozó videónkat!


Eleségállat!

Mindenféle eleségállat hüllőknek!

Megnézem!
> Kaméleon árak, felszerelés, házhozszállítás ITT

Az apró vándorsáska tartása, feletetése táplálásaEladó tücsök és egyéb élő eleség a Blahánál >> ITT! <<

Nagyon sok kérdés volt azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell ezeket az apró kis sáskákat eltartani, feletetni, illetve etetni. Úgyhogy néhány gondolat erről. Ezek a sáskák, amiket árulunk, kb 1-2 cm-es sáskák, áltagosan 1,5cm-esek.

Először is milyen állatnak jó?


Kaméleonnak, szakállas agámának és gekkónak, ennek a három állatnak abszolút, illetve még nyilvánvalóan csomó más hüllőnek.

Első sorban hogyan kell őket tartani.

Ezek alatt a sáskák alatt van egy kis búzakorpa, úgyhogy ebből a búzakorpából tudnak lakmározni, nem kell őket áttenni másik edénybe. Úgy tűnik, mintha nem lenne szellőzése a doboznak, de igazából körbe ki van lyukasztva ez a doboz, úgyhogy nekik ez szellőzés bőven elég. Ha azt szeretnénk, hogy legalább 1-2 hétig életben maradjanak, akkor annyi a teendőnk, hogy a tetejére vágunk egy kis V alakú lyukat és kelkáposztát, esetleg egy kis répát bedobálunk nekik ezen a lukon keresztül, így nem tudnak közben kiugrani. És szépen ezt elrágcsálják a következő 1-2 hétben.

Mondom, tehát a kelkáposztán kívül, répaszeleteket is lehet nekik adni.

Ha azt látjuk, hogy már csak kaki van a doboz alján, akkor a szintén nálunk kapható búzakorpából tudunk rájuk önteni és akkor lakmározni tudnak tovább.

Eladó tücsök és egyéb élő eleség a Blahánál >> ITT! <<

Itatni semmiképp nem szabad őket. Ha lespricceljük őket vízzel, akkor valószínűleg bele fognak fulladni, úgyhogy ezzel nem érdemes próbálkozni.

Még a feletetés az, ami picit trükkös dolog, amit én javasolok, amit mi szoktunk csinálni, az az , hogy megfogjuk a dobozt, betesszük az állat terráriumába, kinyitjuk a dobozt, megvárjuk míg pár sáska kiugrál belőle, visszacsukjuk a dobozt és kivesszük a terráriumból. Aztán 8-10-20 sáska, amennyit akarunk bennmarad a terráriumban, az összes többi pedig a dobozában.

Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy akkor hogyan lesznek ezek a sáskák vitaminporozva feletetés előtt?
Hát így akkor esetben nem lesznek vitaminporozva, viszont hogy ha felváltva etetjük az állatunkat tücsökkel, sáskával, viaszmoly lárvával, akkor egy kicsit erősebben beporozzuk a tücsköket, amikor éppen     tücsköt etetünk és akkor elegendő mennyiségű kálcium és vitamin fog jutni a kedvencünknek a szervezetébe jutni.

Ennyi gyakorlatilag. Hőmérséklet szempontjából annyira nem kényesek, minimum legyen egy 16 fok. 16-28 fok között nagyon jól elvannak, minél alacsonyabb a hőmérséklet, természetesen annál lassabb az emésztési folyamatuk, fejlődésük és tovább életben maradnak. Eladó eleség: www.allatozoo.huSzolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ