ChameleonVillage.hu

Tekintsd meg bemutatkozó videónkat!


Eleségállat!

Mindenféle eleségállat hüllőknek!

Megnézem!
> Kaméleon árak, felszerelés, házhozszállítás ITT

A tücskök táplálásaEladó tücsök és egyéb élő eleség a Blahánál >> ITT! <<

Nagyon sok kérdés van azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell tartani a tücsköt. Részben, hogy ne pusztuljon el, részben pedig, hogy a saját állatunknak, pl ha kaméleonunk van, akkor a kaméleonnak lehető legjobb legyen.

Ugye  magukat a tücsköket nagy méret-közepes és légyméret, ilyesmi dobozokban fogjátok kapni. Az első fontos tudni való az, hogy ezeket a tücsköket túl sokáig ebben a dobozban nem érdemes tartani. Nyilvánvalóan azért, mert nagyon kevés rajta a szellőzés, és így könnyen elpusztulhatnak a tücskök, illetve semmilyen táplálék és semmilyen nedvesség forrás nincsen benne.

Amint lehet tehát, a tücsköket érdemes egy kb hasonló méretű dobozban tárolni. A dobozba tegyetek összetépett tojástartó dobozokat, azért hogy a tojástartókon a tücskök tudjanak mászni, így nagyobb felületet biztosítunk a tücsköknek illetve jól el tudnak benne bújni. A doboznak mindenképpen legyen teteje, mert a tücskök ki tudnak mászni, illetve ki tudnak ugrálni és érdemes ezt úgy megcsinálni, hogy szúnyogháló legyen a tetején.
Egyszerűen csak beleborítjátok a tücsköket és azok ott szétmászkálnak.

Eladó tücsök és egyéb élő eleség a Blahánál >> ITT! <<

A tücskök táplálása

Azért fontos, hogy etessük a tücsköket, részben, hogy túl hamar ne pusztuljanak el, másod sorban pedig azért, hogy a beltartalmuk jó legyen. Ugye a saját hüllőnk nem mindegy, hogy milyen ételt eszik. Hogy ha ezek a tücskök 1 hétig éheznek, akkor gyakorlatilag semmilyen tápanyag nem kerül az állatunk szervezetében, akkor gyakorlatilag csak üres kitinvázat kapnak. Tehát fontos a táplálás.

Két dolgot javaslok táplálék gyanánt, egyik ez a teljes értékű száraz granulátum, amely több mint 40%-os fehérjetartalmú. Ezt tőlünk be tudjátok szerezni, nem kerül túl sokba és hónapokig elég lesz. Igazából ez a fő táplálék, ebben gyakorlatilag minden benne van.

Illetve amit még tehettek mellé, az valami zöldség vagy gyümölcs. Minél nagyobb a nedvesség tartalma annál jobb. És tulajdonképp az állatok ezzel nagyon jól elvannak.

Ha nem akartok zöldséggel, gyümölccsel bajlódni, bár az mindenképp jó a tücsöknek is és annak az állatnak, mai megeszi majd a tücsköt, akkor meg lehet csinálni azt, hogy magába a tartó edény aljába szivacsot tesztek, esetleg egy nagyon alacsony peremű edénybe. Ezt a szivacsot nagyon erősen benedvesítitek és a tücskök pedig oda másznak és kiszippantják belőle a nedvességet.

Egy dolog maradt még, az az , hogy hogyan lehet ezekből a dobozokból összefogdosni a tücsköket.
A dolog egyszerű, először is kell egy másik edény, pl egy ilyen és ekkora méretű edény. Nyilván valóan ne tudjon belőle a tücsök kiugrani. Ebbe az edénybe bele kell tenni azt a vitaminport, amelyet éppen használtok. Mi ezt a vitamint port szoktuk javasolni és mi magunk is ezt használjuk. Hogyha ebből egy kicsit beletesztek a dobozba és egyszerűen csak megfogjátok azokat a tojástartó darabokat, amelyen már van tücsök, akkor nem kell a tücsköt kézzel megfogni és belerázzátok őket ebbe a dobozba. Addig, amíg nincsen benne elegendő mennyiség, amelyet akartok. Amikor ez meg van, akkor összerázzátok. Lehet egy teteje is, és összerázás után látjátok, hogy a tücsök vitamin poros és az a tücsök már mehet a kaméleonnak, illetve bármilyen hüllőnek a terráriumába.

Körülbelül ennyit lehet és érdemes tudni vagy legalábbis ezek a leglényegesebb tudnivalók, hogy a tücskök életben maradjanak és jó tápanyagot kapjon maga a hüllőnk.

Egy dolog jutott még eszembe, hogy arra nagyon vigyázzatok, hogy nagyon magas páratartalom ne legyen ebben a dobozban. Ezért kell a jó szellőzés, ugyanis a magas páratartalom nagyon hamar megüli a tücsköket vagy tücskök nagy részét. Ezért kell tehát szellőzés, illetve túl sok zöldséget ne tegyetek be, mert a nagy mennyiségű zöldség is megemeli a páratartalmat.

Eladó eleség: www.allatozoo.huSzolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ