ChameleonVillage.hu

Tekintsd meg bemutatkozó videónkat!


Eleségállat!

Mindenféle eleségállat hüllőknek!

Megnézem!
> Kaméleon árak, felszerelés, házhozszállítás ITT

A kis kaméleonok itatásaKiváló minőségű ELESÉGET ITT tudtok vásárolni!

Szervusztok!

Ebben a videóban azt fogjuk megnézni, hogy hogyan kell a növendék sisakos kaméleonokat itatni. Az itatáshoz szükség lesz egy kézi permetezőre, és értelem szerűen az első lépés az, hogy feltöltjük vízzel.

De milyen vízzel?

Ne használjuk csapvizet, mert az lehet nagyon klóros, és ha a kisállat szemébe jut, az akár a szemét, akár a bőrét is irritálhatja. Ha lehet, akkor kéz meleg szénsavmentes ásványvizet alkalmazzunk. Ez alkalmas arra, hogy megitassuk a kis kaméleont és párásítsuk is a terráriumot.

Nincs konkrét szabály a mennyiségre, de ajánlott a 20-25 fújás alkalmanként, melyet lehetőleg a terrárium növényzetére vagy falára fújjunk. Annak ellenére, hogy a víz kéz meleg, a kaméleonok nem szeretik, ha nedvesek lesznek, de nem éri őket nagy kár, ha mégis olyanok lesznek.

Láthatjátok, hogy egy kicsit permetezek rá és már szalad el, pedig kéz meleg vízzel permetezem, úgyhogy lehetőleg ezt kerüljük.

Amíg a kaméleon kicsi, addig az a víz mennyiség, amit le tud nyalogatni a növényzetről és a terrárium faláról, bőven elegendő számára.

Hogyha már a kaméleon megnőtt, akkor egy kicsit másként is kell őket itatni, de azt majd egy következő videóban megmutatjuk. A kisebb növendékeknek gyakrabban van szükségük vízre, úgyhogy mindenképpen érdemes naponta legalább kétszer bőségesen permetezni. Kora reggel és késő délutáni órákban, de akár naponta háromszor is megtehetitek.

Természetesen ügyeljünk arra, hogy természetesen ne iszaposítsuk el a terráriumot. Ennek a terráriumnak az alján itt a tenyészetben linóleum van, tehát itt nem lehet el iszaposítani, de ha más aljzatot használunk, nem cél az, hogy tocsogjon a terrárium alja, egyszerűen csak be kell permetezni úgy, hogy az állat tudjon inni és megemelkedjen a páratartalom. Ezt körülbelül 20-25-30 spricceléssel el lehet érni.

Ezek a kis állatok nem túl lelkesek az ivással kapcsolatban. Ennek az a fő oka, hogy ma már kaptak inni, és volt a terráriumuk párásítva, úgyhogy most csak érdeklődően bámészkodnak. Hogyha ez az itatás nem történt volna még meg, akkor most láthatnánk, hogyan nyalogatják a vizet a levelekről.

Ennyi tehát a kis növendék sisakos- és párduckaméleonok itatása. Ügyeljünk arra, hogy a kisállatok mindig megkapják a megfelelő mennyiségű vizet, mert ilyen pici korban eléggé gyorsan kiszáradhatnak, amelyek különböző problémákhoz vezethetnek.

Kozma Béla TiborSzolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ